Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

Antipasti

Pasta

Grøntsager

Fisk

Italiensk frugt

Kaffe

Espresso maker

Soltørrede tomater

Toscanske Restauranter-Toscanske omveje

Vi arbejder lige i øjeblikket på at portrættere en række af Toscanas små hyggelige trattorier som det alle sammen er værd at køre en omvej for.

Vi kan dog starte med et enkelt lille tip:

Antica Fattoria del Grottaione

Via della Piazza 1

58040 Montenero d’Orcia

Tel. og fax +39 (0564) 954020

 

Åbningstider:  Frokost og middag

Lukkedag: Mandag

Ferie: Januar

Antal spisende: 40 + 60 udendørs

Prisniveau: 30-35 € uden vine

Kreditkort: De fleste større

 

Hvor: 40 km. syd for Siena, 45 km. nord-øst for Grosseto

 

Montenero d’Orcia er beliggende på skråningerne af Monte Amiata. I den lille charmerende by finder vi Flavio Biserni der arbejder med et hold ledet af den smukke og professionelle Amanda Centurelli. Dette velbevarede, hyggelige osteria er holdt i landlig stil og udenfor har de en dejlig terrasse som kan bruges når vejret passer. Man kan se at Flavio nyder at være vært, og hans sympatiske væsen sikrer at han giver det bedste til sine kunder.

 

Menuen begynder med et stort udvalg af antipasti. Her finder man den lokale skinke Cinta Senese, skinker og pølser, grillede grøntsager og frisklavede gedeoste. Som primo kan man prøve Arcidossina suppe med spinat og ricotta, Gnocchi allo Zafferano med aspargesspidser, pappa al pomodoro og tortelli, som altid er på menuen enten i sommer- eller vinterforklædning.

 

Hovedretterne går fra det klassiske braiserede vildsvin al Montecucco, peposo stuvning tilberedt efter en gammel opskrift (skal bestilles i forvejen), stokfisk med tomater og løg, og hvis man bestiller i forvejen kan man bestille en Bistecca alla Fiorentina (T-bone steak) der vejer ca. 1 kg.

 

Deres blandede fritterede grøntsager kan varmt anbefales med den lokale ekstra jomfru olivenolie. Der er altid et stort udvalg af lokale pecorino-oste.

Måltidet afsluttes med en traditionel caffè in forchetta, ricottakage og andre specialiteter der kan variere med sæsonen.

 

Vinlisten bærer præg af kærlighed for vin, og der præsenteres mange vine fra Toscana og længere borte, sågar en tunesisk vin har fundet plads i kælderen. Flavio selv er en olivenolie kender og serverer mange forskellige toscanske og fra andre regioner der passer sig bedst til de forskellige retter der serveres.