Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Peperoni - peberfrugter

 

Peberfrugter kan serveres i mange varianter og når de bliver grillet smager de forrygende. En af specialiteterne på markedet i Catania er grillede peberfrugter og ovnbagte løg, og den næste antipasto eller contorno kommer netop derfra:

 

Peperoni arrostiti - Ristede Peberfrugter

Gule og røde peberfrugter grilles (gerne langsomt) i ovnen eller på grill til skallen er kulsort. Pak de grillede peberfrugter i en avissektion og lad det afkøle. Herefter fjernes skrællen lettere med en kniv. (Ved tidsmangel kan man  skylle dem i koldt vand først og derefter fjerne skrællen) Herefter tørres og renses peberfrugterne, før de skæres i strimler. Læg strimlerne på et fad og tilsæt olivenolie, cirtonsaft, salt og peber. Personligt elsker jeg at lade dem trække med hvidløgsskiver før de serveres afkølede. Velegnet som forret til friskt brød, eller som tilbehør til grillet kød.

 

 

For at blive i Catanias gatronomiske verden må jeg absolut nævne La Caponata, det er en ret der minder lidt om ratatouille. Er der noget der kan skabe diskussion, så er det opskrifter. Denne opskrift er fra sølvsmeden i Catania, Claudio.

 

 

La Caponata

Der kan bruges forskellige grøntsager, men her kommer "vores" version. Man behøver følgende ingredienser:

Stort løg, to små auberginer skåret i skiver,  250 gr. blegselleri og to peberfrugter - alle skåret i tern, rosiner (udvandes i en kop kogende vand), pinjekerner, frisk basilikum,  4 spk. vineddike, 1 spk.. sukker og salt.

Auberginerne steges separat i olivenolie. Peberfrugt steges herefter separat i olie. Løg i skiver og blegselleri  klares i olien sammen med rosinerne og pinjekernerne. Det hele blandes sammen og simrer ved svag varme i ca. 15 min. medens basilikum, salt og sukker tilsættes. Til sidst tilsættes vineddike under høj varme og det hele steger videre et par minutter..

Servers lunt med brød til - og et godt glas vin så klart.

(Kapers kan evt. også tilsættes).