Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Kapers

 

Italien producerer fantastiske kapers der ikke har meget til fælles med de kapers vi finder i danske supermarkeder. På de Lipariske øer der ligger nord for Sicilien finder man en stor produktion af de bedste kapers i Italien. De bliver saltet og skal udvandes før brug. Derfor finder man også en del opskrifter der bruger kapers som denne pasta:

 

Kapersvæksten ses flere steder i Middelhavsområdet. Den lille busk der bliver mellem 30-50 cm. høj har mørkegrønne ovale blade, og dens blomster er hvide og rosa med et skær af violet. Lidt afhængigt at hvor busken vokser kan man høste de små blomsterskud fra slutningen af maj til starten af september. For at plukke de små skud på rette tidspunkt gennemgår bonden planterne hver ottende dag for at plukke dem på det rigtige tidspunkt. Et meget hårdt arbejde, både grundet vækstens størrelse, varmen og de steder den vokser, ofte terrasser udsat for den skarpe sol.

 

Pasta con i cappari - Pasta med kapers (kommer)