Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Italiensk mad - Fennikel - Finocciho

 

Frisk fennikel er en vigtig ingrediens i Italiensk mad. Og nu er den blevet et fast sortiment i mange danske butikker, og den kan udnyttes på utallige måder, specielt som tilbehør. Den har en dejlig frisk lakridsagtig smag og går rigtig godt sammen med fisk og til forretter - italienske antipasti.

 

Fennikel var allerede kendt i oldtiden og den blev dyrket af de gamle romere for sin aromatiske frugter og saftige, spiselige spirer. Plinius den ældre havde stor tillid til dens medicinske egenskaber.
 

 

 

Gabriella fra Catania serverede disse “druknede fennikel” til en stykke grillet sværdfisk.

 

Finocchi affogati - druknede fennikel

 

3 fennikel, løg, salt, peber, olivenolie, hvidvin og pecorino fresco (alt. revet parmesan).

De rensede fennikel deles i 4 tern og udvandes for snavs i 10 min, hvorefter de skæres i små skiver. En dyb pande smøres med lidt olivenolie, bunden dækkes med fennikelskiver, strøes med salt, peber og hakket løg herefter gentages lagene og der afsluttes med fennikel. Øverst strøes revet pecorino.

Læg låg på og lad det simre under svag varme. Efter 20 min. overhældes det med et stort glas hvidvin og simrer videre i 20 min.

 

 

 

Den letteste måde at servere denne delikate grøntsag er som salat.

 

Fennikelsalat

 

Rens fenniklen og skær den i skiver. Skiverne drysses med salt og en fin stråle olivenolie afslutter mesterværket.

Det er let - men sommetider er det enkeltheden der gør forskellen. Og skal man gøre den rigtig lækker så skær en appelsin i skiver og bland den med fenniklen, så er den guddommelig.

 

 

 

Finocchi al pomorodo – Fennikel i tomatsauce

 

Fennikel er ikke en af de mest benyttede grøntsager, men i det syditalienske køkken finder man den ofte og med et godt resultat. Her er den i selskab med tomatsauce en fantastisk ret fra området omkring Napoli.

 

3 fennikel, hvedemel, 1 stor bakke cherrytomater, olivenolie, et fed hvidløg, salt og peber

 

Skær fenniklen i tykke skiver og vend i hvedemel. Skiverne steges i olivenolie til de er gyldne og vendes. Passer tomaterne og tilsæt til panden sammen med hvidløget skåret i store stykker. Lad tomatsaucen koge ind og blive jævn i et lille kvarter under svag varme. Tag hvidløgsstykkerne væk, tilsæt salt og peber.

Serveres varm med et stykke grillet kød (kylling, kalvekød) eller fisk som sværdfisk eller tun.