Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Taormina på Sicilien - rejser til Sicilien.

 

En af de smukkeste og mest romantiske steder at tilbringe sin ferie på i Italien er det skønne Taormina. Beliggende med en smuk udsigt over Middelhavet, med små gader og stræder og med en fabelagtig udsigt til den rygende vulkan Etna er Taormina et paradis. Her kan man nyde livet, opleve Siciliens fantastiske køkken og ikke mindst opleve mange af de ting som det østlige Sicilien har at byde på.

 

Taormina, ligger højt på bjerget Monte Tauro. Neden for byen ligger der to små og charmerende badevige. Dette er Taormina som er Siciliens mest populære feriested.

Hele byen lever af turismen og er afhængig af indtægterne fra de mange besøgende. Dog kan man ikke sige at byen er overrendt af turister. Det er en fantastisk by hvor restauranter, cafeer, butikker og et blomstrende  liv er løssluppet fra april til oktober. Herefter går byen i dvale til den igen vågner op i forårets første varme stråler. Allerede i romertiden var Taormina feriested. Det var her romerske soldater og hærførere blev sendt på veterankoloni efter at have erobret nye lande og efter at have udvidet det store romerske imperium.

 

Taormina er også kendt for det smukke græsk-romerske teater som den dag i dag benyttes til både filmforestillinger om sommeren når Taormina afholder den årlige filmfestival. Men om sommeren bliver der afholdt alt fra modeshows til opera i teateret. Teateret ligger med den mest fantastiske udsigt over vulkanen Etna. Og sandelig om ikke grækerne har formået at finde verdens smukkeste bagtæppe til deres teater.

 

Taormina har mange flotte hoteller, som det eksklusive San Domico, som tidligere var et kloster, men der er mange andre dejlige hoteller og byen er det perfekte udgangspunkt hvis man vil opleve steder som havnebyen Messina, barokbyen Catania, vulkanen Etna eller måske tage en tur til de Lipariske Øer nord for Sicilien. Ellers kan man blot nyde de små restauranter som byder på noget af det bedste mad Italien kan byde på. En af mine egne favoritter er L'arco dei Cappuccini.

 

Hovedgaden er gådagen Corso Umberto der strækker sig en kilometer gennem byen. Her ligger alle de eksklusive butikker og når man har nået halvvejs kommer man til det smukke torv Piazza IX Aprile. Her finder man den dejlige Bar Mocambo, som er stedet at drikke en kop kaffe ellerfå en drink. Det er ikke verdens billigste sted, men udsigten, stemningen og stedet opvejer dette til fulde. Om aftenen er pladsen fyldt med sicilianere der vil se og blive set. 

 

Selvom man bor oppe på bjerget kan man sagtens komme ned til de små strande nedenfor bjerget. Man har nemlig anlagt en svævebane der let og elegang forflytter bagegæsterne fra de små hyggelige gader til badevigene. 

 

Er du klar til at finde dit hotel  - så lad Bellitalia hjælpe dig med at finde det rette sted at bo -  du kan booke hotel i Taormina direkte her på siden. Find pris på hotel i Taormina.

 

HOTEL SEARCH
City Arrival Date Nights

Taormina er absolut et besøg værd!