Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Rundrejse på Sicilien

 

Sicilien har det hele - her finder du en fantastisk natur med alt fra levende vulkaner til et krystalblåt Middelhav. En historie hvor alle folkeslag fra grækere, romere og arabere har været med til at skrive bøgerne. Også har den smukke og solbeskinnede ø en gastronomisk arv der taler for sig selv. På en rundrejse ser du bedst Sicilien og alle de ting som man bør kigge nærmere på.

  

På øens østkyst finder man den smukke by Taormina. Den fantastiske lille romantiske perle ligger højt hævet over Middelhavet, og har gennem århundreder været samlingsplads for de rige og smukke. I dag er byen tilgængelig for alle, men beliggenheden ved det krystalblå hav  med Etna i horisonten og med de små snævre gader og dejlige torve har ikke ændret sig.

 

Palermo er storbyen som alle har hørt om og som har nærmest en magisk tiltrækning på os danskere. Byen har været centrum for Normannerkongerne og byen har smukke kirker og et enestående liv på gaden. Her lever man livet fuldt ud, og en tur på det lokale fiskemarked A Vuccheria står i skærende kontrast til de flotte butikker på Via Liberta hvor rige palermitanere handler i de dyre modehuse. Byen ligger i den smukke bugt - Conca d'oro - den gyldne muslingskal, og på bjerget bag byen har man Monreale der kan prale med domkirken og de fantastiske mosaikker, der udsmykker kirken. I Palermos centrum har man den gamle klosterhave St. Giovanni degli Eremiti der er en frodig oase midt i storbyens larm, men også det flotte paladskapel i det gamle kongeslot er et besøg værd.

 

Helt ude på vestkysten af Sicilien finder man byer som Marsala, byen hvor Guiseppe Garibaldi gik i land da han i 1860 var i færd med at samle det vi i dag kender som Italien. I dag er byen produktionssted for hedvinen af samme navn, Marsala. Og skal man til Marsala er det for at besøge en af vinhusene, ellers er der ikke meget andet at komme efter.

 

Den græske historie er levende i Selinunte og Agrigento hvor stolte græske templer vidner om den tid hvor det store grækenland måtte udvide helt over til Sicilien og hvor kendte grækere som Archimedes lod sig føde på Sicilien. Den største koloni af dem alle Siracusa er et must på en rundrejse på Sicilien. Siracusa var grækernes største koloni og den overgik i størrelse selv de største byer i Grækenland. I dag finder man stadig en del spor efter denne storhedstid, med græske teater, den kendte Paradisdal og offeralteret for Hieron. Også det arkæologiske museum er et besøg værd for den meget interesserede i græsk kultur og historie.

 

 

Midt inde på Sicilien finder man en af de mest spændende levn fra antikken, nemlig en kejservilla der rummer de flotteste gulvmosaikker man kan forestille sig. Her fandt en af romerigets gamle kejsere sig til rette og byggede sin overdådige "pensionistbolig". I dag har man fritlagt de fleste af mosaikkerne og man har forsøgt at gendanne illusionen af en kejservilla ved at opbygge området som man mener villaen har set ud i glas. De mest berømte mosaikker er nok de flotte bikiniklædte piger der må have været verdens første bikinier - så franskmændene kan glemme illusionen om at det er deres opfindelse.