Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

På ski på Etna - Vulkanskiløb på Sicilien

 

Med ufattelige naturkræfter under skiene, en rygende vulkan i ryggen og med udsigt til Middelhavets blå bølger lokker Etna med skiløb. Det bliver aldrig et skisportssted man rejser til for at tage på skiferie, men er man forbi i sæsonen er det en oplevelse der er værd at have med. Og det er ikke lavinefare man skal holde øje med, nok nærmere en lind strøm af lava hvis vulkanen skulle være i udbrud. Her lokker skiløb om formiddagen og så nyde solen ved havet om eftermiddagen.

 

Trods Etnas højde på 3.330 m.o.h. hører vulkanen ikke til en af Italiens store skisportssteder, men det er ikke underligt, når vi er Sydligst i Middelhavet på en ø der er mere kendt for sol og bad - end skikøb.  Det er dog en sjov og anderledes oplevelse  selvom det ikke er de kæmpestore skiområder der trækker. Derimod kan man prale af at have stået på ski på Europas mest aktive vulkan.

 

Selve skisæsonen er kort og afhænger meget af i hvilket humør den store vulkan er. Normalt skulle de tvære muligt at stå på ski fra midten af december til april, skulle den nemlig få udbrud i de måneder hvor skiløberne indtager den kraftfulde skikkelse der ruger over Catania-egnen, så bliver den hvide top dækket af et lag aske, og så skal der en dag med snefald til at genoptage forlystelserne i højderne.

 

Bor man i Catania behøver man blot 45 min. for at komme op til Refugio Sapienza i næsten 2.000 m. højde. Her på vulkanens sydside går den store kabinelift op til 2.700 meter over havet og heroppe finder man slæbelifter der kan bringe en rundt på bjerget. Tager man til nordsiden af vulkanen skal man tage til Nicolosi, her er det lidt koldere og sneen ligger lidt længere. Skiområdet er lidt mindre og der er mindre folk i weekenden. Fra 2300-1800 m.o.h. kan man køre med udsigter til appelsinlunde og de smukke bjerge i forgrunden. Det er ikke kun ski men snowboardere har også indtaget bjerget og der bliver afholdt konkurrencer i både snowboard, slalom og freestyle som på alle andre skiresorts.

 

Når man om morgenen kommer op på vulkanen, kan man se ned på et azurblå hav. Luften er krystalklar og den fantastiske udsigt kombineret med solens varme stråler gør skiløb på Etna til noget helt specielt.

 

Sicilianerne er måske ikke de store skiløbere men de morer sig hjerteligt og hygger sig med at udfordre kæmpen. Så for en habil dansk skiløber er der mulighed for at få boostet selvtilliden.  

 

Kommer man til Sicilien hen i slutningen af marts, kan man faktisk stå på ski om morgenen, spise sen frokost i en lille bjergby på vej mod havet og så ellers tilbringe eftermiddagen med at slikke sol på en fortorvscafé i Taormina eller gå på indkøb i den smukke by Catania for foden af vulkanen. Sicilien byder på næsten alt, fra underskønne strande, fantastisk historie, gourmetmad og skiløb - man kan vist ikke forlange mere.

 

 

Hvis du er blevet nysgerrig så kig på Etna Sci's hjemmeside hvor du finder fotos og kan følge med i hvad der sker på Etna.