Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Italienske vine - Bellitalia anbefaler

 

Firetusinde års vinhistorie og en vinverden i forandring.

De seneste års vinforbrug i Danmark har ændret danskernes smag. Tidligere var det franske vine der dominerede det danske marked og som mange anså for at være den eneste vin der kunne drikkes. Senere blev de kraftigt fadlagrede spanske riojas, med masser af vaniliesmag, danskernes populære valg. Men heldigvis har Italiensk vin fået en plads blandt danskernes favorit vine. Men det danske vinmarked er svært at overskue, og det kan være svært at finde den rigtige vin.

 

Før og nu priser og billige tricks

Noget af det jeg personlige hader mest er supermarkedernes forsøg på at lokke forbrugerne til at tro at de får et godt tilbud. De finder en vin der bør koste 40 kr. Sætter den på hylderne til 60 kr. i 3 måneder uden at sælge noget særligt. Så kommer de med SUPERTILBUD med 3 flasker for 120 kr. Spar 60 kr. Vinen har dog aldrig været mere værd end 40 kr. Derfor anbefaler Bellitalia at man finder nogle af de mindre importører der tager vinene hjem selv og har et mere ærligt forhold til priserne og ikke laver den slags billige markedsføringstricks.

 

Italiens største vinmesse

Den store vinmesse Vinitaly i Verona er et fantastisk sted at lære mere om vin, selvom det mest er en fagmesse. Bellitalia er altid på pletten og deltager hvert år i vinfesten hvor importører, producenter, anmeldere og gourmeter mødes og smager sig igennem mange af de vine Italien kan byde på. Dette er muligheden for at danne sig et nuanceret indtryk af hvad der rører sig i bestemte distrikter og alt i alt få sig en fantastisk oplevelse med vin. På en weekend smager jeg mig igennem et par hundrede vine og finder virkelig nogle vinhuse der virkelig imponerer. Her på siden vil jeg dog anbefale vine der kan købes hos danske importører og naturligvis fortælle hvor I kan finde dem.

 

Bellitalia laver selv vin og anbefaler gerne andre

Steen Albrechtsen har nu lejet en vinmark i Toscana og fremstiller en Chianti-lignende rødvin. Da vinen består af 90% San Giovese og 10% Merlot, må den ikke kaldes en Chianti. Men se nærmere på vores hjemmeside: www.vinodivino.dk og læs om vinen. Af andre vinforhandlere kan jeg til en start anbefale tre stk.: nemlig Toscavini.dk, Carlomerolli.dk og bb-vinimport.dk. Toscavini har en nem hjemmeside der giver mange timers underholdning og man fristes til at smage alle de dejlige vine. Derudover laver de smagninger og middage der både er spændende og meget prisværd.

Carlo Merolli er noget for sig selv. Blot det at modtage hans underholdende og humoristiske vinmails er en fornøjelse. At Carlo så har et glimrende udvalg af vine til rimelige priser er jo en fornøjelse. BB-Vinimport har også et godt og seriøst udvalg fra Italien.

 

Læs også om de vigtigste Italienske druetyper

 

God fornøjelse.