Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

Pastaopskrifter - Opskrifter på italiensk mad

 

Læs mere om:

 

Lav din egen italienske kaffe på en espresso maker.

 

 

Læs om italienske forretter - Antipasti Italiani

 

 

Tag en tur til Rom Find hoteller i Rom og book her

 

 

Ferie på Sicilien.  Læs om Taormina og Giardini Naxos

De fleste forbinder Italien med pasta - men det er ikke mange der får pastaen til at smage som i Italien. Det er faktisk ikke så svært.

 

Først start med at koge pastaen i rigeligt med saltet vand, så køb en ordentlig pasta - det er ikke der, der skal spares og så kog den i boblende vand - det skal ikke simre.

 

Så er vi godt på vej. Lad pastaen være "al dente" til tænderne - det skal jo ikke være melorme der ligger tungt i maven, der skal være lidt for maven at arbejde med.

 

Pappardelle con il coniglio – Brede pastabånd med kanin

 

2-3 stykker kanin ca. 400-500 gr., 500 gr. pappardelle, olivenolie, bacon i tykke skiver, 1 løg, 1 spk. Mel, rødvin, vineddike, fond/suppe, koncentreret tomatpuré, bladseller, salt,peber, rosmarin, salvie, parmesan.

 

Hakket løg og blegselleri gyldnes sammen med bacon i tern i olivenolie. Kaninstykkerne tilsættes, drysses let med mel og brunes. Herefter tilsættes et glas rødvin og en sjat vineddike sammen med den friskhakkede rosmarin og salvie. Når sausen er reduceret tilsættes to deciliter suppe/fond (evt. høsekødssuppe) og det hele simrer videre under let varme en time. Herefter pilles kaninstykkerne for kød, det hakkes let og smides tilbage i panden og røres sammen til den færdige sauce.

De friskkogte pappardelle blandes med kaninsaucen og serveres med revet parmesan.

 

Spaghetti al Tonno - Spaghetti med tunfisk.

 

400 gr. spaghetti, en dåse tunfisk i olie, en dåse flåede tomater (passeres), rigeligt olivenolie,  2 fed hvidløg, persille,  sukker, salt og peber (evt. peperoncino).

 

Varm olien i panden. Tilsæt det hakkede hvidløg og en skefuld hakket persille (helst bredbladet) og tunfisken, og lad det hele simre et par minutter. Kort efter tilsættes de flåede tomater, salt og peber/peperoncino. Læg låg på og lad det koge i et kvarters tid. Tilsæt en tsk. sukker. Spæd evt. saucen til med liddt af kogevandet. Mens saucen smides pasten i det saltede kogende vand over og hældes til sidst over tomatsaucen og pastaen serveres.

 

Jeg glæder mig over at have en lokal fiskehandler der gør sit bedste for at præsentere spændende og anderledes fisk. Derfor er tun en af de fisk jeg ofte spiser om sommeren og helst fra grillen.

 

 

Spaghetti con le acciughe - Spaghetti med ansjoser.

 

400 gr. spaghetti, 300 gr. friske benfrie ansjosfilet’er (alt. en dåse sardiner i olie), to fed hvidløg, hakket persille (bredbladet), olivenolie, salt og peber. Evt. pinjekerner.

 

I den varme olivenolie på panden kommer man hvidløg, den hakkede persille og fisken. Lad det simre under svag varme. Hvidløgene fiskes op og persille og evt. pinjekernerne tilsættes. De kogte spaghetti kommes på panden, rør godt rundt. Tilsæt evt. lidt kogevand hvis retten bliver for tør. Hæld spaghettien op på tallerkenerne. Drys med revet pecorino (alt. parmesan) og server.

 

En anden variant som jeg selv holder meget af er samme ret tilsat friske tomater.

Sammen med hvidløg og sardiner tilsætter jeg 3 tomater skåret i små tern. Dæk panden til med låg og lad simre 10 minutter til saucen er jævn. Ellers samme fremgangsmåde som ovenfor.

 

 

En god og sund pasta, der ved hjælp af den stærke peperoncino kan varme på en kold vinterdag. Velegnet som forret til en lettere kødret.

 

Pasta con cavolfiore - Pasta med blomkål.

 

400 gr. pasta f.eks. penne eller conchiglie,  ca. 400-600 gr. blomkål (evt. broccoli), olivenolie, 1 løg, ca. 50 gr. revet pecorino-ost (alt. parmesan), et glas hvidvin, salt, peber og peperoncino (små stærke chili).

 

Blomkålen skæres i små bukketter (på størrelse med pastaen) og koges i letsaltet vand.  Løget skæres i små tern og gyldnes i rigeligt olivenolie på panden sammen med et par peperoncini. Tilsæt de kogte blomkålstykker, en god sjat hvidvin og lidt kogevand. Tilsæt salt og peber og lad det koge med låg på.

Tilsæt den kogte pasta, rør rundt og tilsæt den revne ost.

 

 

Her følger en anden variant. Begge kan laves med enten broccoli eller blomkål alt efter smag.

   

Pasta con i broccoli - Pasta med broccoli.

 

400 gr. pasta f.eks. penne eller conchiglie, en broccoli, pecorino-ost (alt. parmesan), hvidløg, salt og peperoncino.

 

Rens broccolien og kog den i letsaltet vand (al dente). Skær to-tre fed hvidløg alt efter smag i mindre stykker og steg dem let på panden i olivenolie uden de tager farve. Tilsæt et par knuste peperoncini og den kogte broccoli delt i små buketter og skåret i mindre stykker. Tilsæt den kogte pasta og lad det stege lidt med for at tage smag. Tilsæt evt. lidt kogevand så det ikke bliver tørt.

Straks før servering tilsæt revet pecorino (alt. parmesan).

 

 

Pasta e fagiolo – Suppe med bønner og  pasta.

 

150 gr. hvide bønner, 100 gr. pasta (evt. spaghetti brækket i småstykker), to løg, hvidløg, 100 gr. røget bacon (pancetta), vand, 5 friske tomater (evt. en dåse flåede), 2 gulerødder, 3 kartofler, 2 stilke blegselleri, krydderurter (merian og timian), revet parmesan, salt og peber.

 

Skyl 150 gr. hvide bønner og lad dem stå natten over i koldt vand. Når de skal tilberedes skylles de igen.

 

Svits hakkede løg og hvidløg med bacon skåret i små tern. Lad det hele simre under omrøring til løget er klart. Tilæt bønnerne og lad dem optage lidt på olien. Herefter tilsættes tomaterne der hakkes i stykker (evt. en dåse passerede tomater), vand og krydderurterne. Lad det koge under lav varme ca. 45 min. Herefter tilsættes kartofler, blegselleri og guldrødder i tern og det koger videre ca. 20 min. Herefter tilsættes pastaen og det hele koger yderligere 10 min. Tilsæt salt og peber efter smag.

 

Suppen serveres med et drys revet parmesan – velbekomme !