Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Italiensk kaffe - mere end blot cappuccino

 

Italiensk kaffekultur er noget anderledes end det vi er vant i Danmark. Her skyder der caféer på på alle gadehjørner hvor en Latte skal koste 32 kr. og hvor man sidder i flere timer over en kaffe. 

 

Italienernes besøg på den lokale café er langt fra en begivenhed hvor man skal ses og hvor man holder træf med venner og veninder, men kærligheden til kaffen er stor.

 

Når man taler om Italiensk kaffe er det ofte cappuccino der tales om i Danmark. Og en af de største fejltagelser er at bestille en cappuccino efter en god middag. I Italien er Cappuccinoen regnet som morgenmad, den piskede mælk er beregnet til at mætte og man drikker ikke denne mættende drik efter kl. 11 om formiddagen. Mere korrekt vil det være at bestille en espresso.

 

 

Her kommer vi så ind på en anden misforståelse - nemlig at en espresso skulle være voldsom stærk. I sandhed skal det siges at der faktisk bruges mindre kaffe til en espresso end til en dansk kaffe og da kaffen presses hurtigt gennem bønnerne, og samtidig er vandet i en rigtig maskine ikke over 90 grader, og hastighed og temparaturen gør at der kommer mindre koffein i den færdige kaffe. En god kvalitetskontrol er at studere overfladen på kaffen. Den skal være så tyk og cremet at den skal kunne holde sukkeret ovenpå en kort stund inden den falder ned i den sorte vædske. Så er den lavet som den skal. Visse steder er sukkeret en så integreret del af kaffen at man specifikt skal udbede sig om en espresso uden sukker, da de eller selv putter det i.

 

 

Vil du selv lave en rigtig velsmagende espresso hjemme, så gælder det om at investere ordentligt fra starten. De små billige maskiner er simpelthen ikke gode nok, så er en lille "mokka-maskine" lige så god. Men skal man virkelig have en ordentlig espresso maker, så spring ud i det.

 

Vil du læse mere om hvordan du kan vælge din espresso maker, så kig her.