Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

Sværdfisk

 

Tunfisk

 

Østers

 

Sardiner

Fisk i det italienske køkken

 

At gå på fiskemarkedet i Italien er en fornøjelse. Her ligger de friske fisk side om side og kommer man tidligt på morgenen kan man se de lokale fiskere komme og aflevere nattens fangst direkte på markedet. Fisk har tidligere ikke været nogen værdsat spise i Italien. Ligesom i Danmark i tidligere tider var fisk regnet for fattigmandsspise og var egentligt kun noget man spiste om fredagen, på fastedagen.

 

I dag er fisk ligesom herhjemme en eksklusiv spise og priserne er gået noget i vejret. Dog nærmer det sig ikke danske priser, nærmere halvdelen. På markederne ligger sværdfisk side om side med blæksputter, fiskeyngel venter på at blive fritteret som en omelet og lyden af råbende fiskehandlere går en tur på et marked til en stor oplevelse.Det er dog ikke altid let at finde ud af hvad Middelhavsfiskene hedder på dansk, da mange af dem ikke har noget dansk navn og på fisk som Spatola og andre må man nøjes med det italienske navn, men hvad betyder det, bare fisken er velsmagende.

 

En af de fisk der betyder meget for Syditalien er klipfisk eller stokfisk som man får fra vores breddegrader og fisk som laks og specielt røget laks anses stadig som en delikatesse. Her mener man dog at røget laks bør servers med et skvæt citron og en slat olivenolie.

 

Kig nærmere på de opskrifter der er her på nettet og smag fiskene på Italiensk.